Jurnalul Săptămânii, 28 August
Jurnalul Săptămînii 28 august 2021, 22:52 | 2571

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Școlile vor începe lecțiile în regim normal. Toți elevii vor fi față în față cu profesorii. Cadrelor didactice li s-a pus, însă, o condiție. Ori se imunizează, ori fac, din cont propriu, o dată la două săptămâni, testul anti-covid. Decizia i-a nemulțumit pe unii dascăli, care se împotrivesc imunizării. Alții, din contră, spun că astfel pedagogii sunt motivați să se apere de virus și să-i protejeze pe copii.

Decizia autorităților de a-i obliga pe învățători să meargă la vaccinare este dur criticată de Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei. ”Încercarea de a lega procesul de vaccinare cu îngrădirea drepturilor constituționale la muncă, sănătate și la viață reprezintă un abuz”, se arată într-un comuniat al sindicaliștilor din domeniul învățământului. Testele anti-covid ar putea fi plătite din asigurarea medicală, spune Federația. „De ce ar trebui să plătească cei vaccinați?” se întreabă ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Între timp, cele 331 de instituții de învățământ din Chișinău sunt gata pentru începerea anului școlar. S-a făcut reparație acolo unde a fost necesar, iar copiii sunt așteptați să pășească, din nou, pragul școlii. Dat fiind situația pandemică, nu vor fi organizate manifestații dedicate primei zile de școală.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie