Jurnalul Săptămânii, 5 August

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Două cazuri de pestă porcină africană au fost identificate în raioanele Ungheni și Cahul. Specialiștii desfășoară acțiuni de eradicare a focarelor, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Oamenii sunt rugați să nu cumpere animale fără certificate sanitar-veterinare și produse alimentare, vândute în locuri neautorizate.

Scandal la spitalul ”Gheorghe Paladi” din Chișinău. Directorul instituției, Luminița Mihalcean, este acuzată de către subalterni de management defectuos și incorectitudine în procesul achizițiilor publice. Medicii spun că după ce au semnalat despre problemă, au urmat amenințări cu demisia. Șefa spitalului a refuzat să vorbească în fața camerelor, dar a transmis presei un mesaj, în care zice că își face munca conform legii. Primăria Chișinău anunță ca va crea o comisie de anchetă.

O tânără din Criuleni îl acuză pe un medic de familie, din Chișinău, că nu le acordă pacienților atenția cuvenită. Femeia, care a solicitat anonimatul, spune că medicul Lilia Botnari manifestă o ignoranță ori de câte ori este solicitată. Acesta s-a eschivat să discute cu echipa noastră de filmare, dar reprezentanții Direcției asistență medicală și socială a Primăriei Chișinău ne-au spus că reclamanta nu are dreptate în acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!