Jurnalul Săptămânii, 12 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Medicii din Republica Moldova au descoperit o nouă metodă de diagnosticare a cancerului gastric. Este vorba despre o simplă analiză de sânge, care identifică stadiile incipiente ale maladiei. Invenția a fost brevetată și le-a adus medicilor medalii de aur și argint la expoziții internaționale.

Pentru că facturile bat simțitor la buzunar, mulți chișinăueni nu se grăbesc să ceară conectarea agentului termic. Oamenii mai trag de timp. Hainele groase, plăpumile și ceaiul cald îi ajută să treacă peste disconfortul termic, în special pe timp de noapte. Cei care au copii mici folosesc surse alternative de încălzire. Sunt, însă și din cei care-s gata să plătească oricât e nevoie, numai să nu se îmbolnăvească.

În raionul Călărași a apărut un drum nou, construit după standarde europene de calitate. Șoseaua de ocolire a satului Bahmut are o lungime totală de șase kilometri, iar valoarea totală a proiectului este de circa zece milioane de euro, bani acordați de Uniunea Europeană prin Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. „Republica Moldova are statut de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, iar investițiile în infrastructură sunt foarte importante”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks.

Opinia ta contează. Comentează!