Mai mulți locuitori din orașul Codru sunt nemulțumiți de felul în care primăria repară drumurile
Social 23 octombrie 2020, 19:41 | 8765

Locuitorii de pe o stradă din orașul Codru se confruntă cu dificultăți, după ce primaria a instalat borduri prea înalte. Oamenii nu mai pot intra cu mașinele în propriile curți și sunt nevoiți să le parcheze la întâmplare. De partea cealaltă, primarul localității spune că nu vede nicio problemă și le sugerează gospodarilor să-și înalțe nivelul ogrăzilor din bani proprii.

CALIN JUCOVSCHI, reporter Jurnal TV: "Se vede bine, nu? Aici, drumul a fost adâncit, iar peste ceva vreme, a fost turnat prundiș. Totul părea sa meargă bine, până în ziua când a fost instalată această bordură. Pe alocuri a fost pusă astfel încât înălțimea ei ajunse la aproape jumătate de metru, iar intrarea cu vehiculul în curte a devenit imposibilă pentru cei care locuiesc pe strada cu pricina."

Oamenii ne-au spus că, de când locuiesc aici, drumul nu a fost reparat niciodată. Mare le-a fost bucuria când, cu două săptămâni în urmă, au început lucrările. Ieri însă, bucuria lor s-a transformat în scârbă.

Nicolae ne-a spus că s-a dus la serviciu, iar când s-a întors acasă a rămas fără cuvinte.

Un alt drum din apropiere, la fel trebuia să fie reparat, dar locuitorii s-au opus.

Primarul orașului Codru, Vladimir Munteanu, ne-a spus că drumul este construit conform standardelor, iar primăria nu este obligată să le facă gospodarilor intrările în curte.

VLADIMIR MUNTEANU, primarul orașului Codru: "Să luați un specialist, să mergeți la fața locului și să vedeți cine e corect - noi s-au ei. Intrările în ogradă trebuie să le facă singuri, pentru că dacă casa a fost construită mai sus decât nivelul drumului, atunci, e problema locatarilor, nu a noastră. - Ce ar trebui să facă persoanele care nu au resurse financiare pentru a repara ograzile? - Dumneavostră îmi da-ți întrebări la care nu pot să răspund. Și de unde știți că ei nu au bani? - Dar nici nu vați gândit la acest lucru. - Eu nu vrea să vorbesc cu cineva care nu este specialist în domeniu."

Pentru reparația drumurilor de pe străzile Livădarilor din orașul Codru primăria a alocat peste 1 milion 800 mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!