Bunurile lui Plahotniuc, în valoare de jumătate de miliard de lei, rămân sub sechestru
Justiţie 15 noiembrie 2021, 15:44 | 1057

Bunurile lui Vladimir Plahotniuc, în valoare de circa jumătate de miliard de lei, rămân sub sechestru. Este decizia Curții Constituționale, care a dat dreptate Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale.

Sub sechestru rămân 52 de bunuri, în valoare totală de peste 486 de milioane de lei. Curtea Constituțională a declarat drept inadmisibile solicitările avocatului fostului șef PD, care a cerut instanței supreme să se pronunțe pe marginea unor pretinse încălcări a legislației, admise de către autorități în raport cu Vladimir Plahotniuc.

CURTEA CONSTITUȚIONALĂ: "Autorul celor 12 sesizări a invocat că normele contestate permit aplicarea sechestrului pe bunurile unor persoane, care nu au vreun statut în cauza penală în care se solicită aplicarea sechestrului. În sesizări s-a menționat că aceste prevederi încalcă dreptul persoanei de acces liber la justiție, dreptul de a-şi cunoaște drepturile și îndatoririle și dreptul de proprietate. Curtea însă consideră că toate sesizările depuse de avocatul lui Vladimir Plahotniuc sunt inadmisibile."

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a sechestrat bunurile lui Vladimir Plahotniuc în cadrul urmăririi penale "Frauda bancară”. Printre bunuri figurează 11 automobile, 11 imobile, cinci capitaluri sociale și patru conturi bancare. Din numărul total de bunuri sechestrate, 41 au fost identificate în Republica Moldova, iar alte 11 – în Elveția, Franța și în România.

Opinia ta contează. Comentează!