Cetățenii sunt îngrijorați de creșterea criminalității în Republica Moldova
Social 10 mai 2019, 20:55 | 961

Ceva de groază se întâmplă în societate. Așa reacționează oamenii de rând, după ce aud despre o nouă crimă sau suicid, despre o infracțiune sau altă nelegiuire, înregistrată zilnic. Frica pune stăpânire pe cetățeni. Cei mai mulți cred că de vină este sărăcia, care naște corupția până la vârful puterii. ”Este necesară o reformă în poliție, care ar ține nu doar de schimbarea mașinilor sau a uniformei”, au declarat unii intervievați de colega noastră Doina Onofrei.

Cetățenii sunt de părere că pentru a redresa cumva situația, este necesară o reformă în poliție, care ar ține nu doar de schimbarea mașinilor și a uniformei, dar și a conceptului de funcționare.

Potrivit Biroului național de statistică, în anul trecut, cea mai mare rată a infracţionalităţii a fost înregistrată în localităţile urbane. Fiecare a treia infracțiune a avut loc în municipiul Chişinău. Fiecare a treia infracţiune a fost săvârşită în locuri publice, iar cu aplicarea armelor de foc, explozivelor şi grenadelor au fost săvârşite 125 infracţiuni. Numărul persoanelor condamnate în anul 2018 a constituit aproape 12 mii de persoane, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi sunt condamnate 33 de persoane.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie