Jurnalul Săptămânii, 24 Iulie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Anul trecut, în plină criză economică și pandemică, patru misiuni diplomatice ale Republicii Moldova au procurat cinci mașini de lux, în valoare de 3,6 milioane de lei. Informațiile au fost prezentate de Curtea de Conturi, care a examinat raportul de audit al conformității achizițiilor realizate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în perioada 2019-2020. Curtea de Conturi a constatat că, în cazul a trei automobile, ambasadele au plătit banii în avans, iar cel puțin o mașină așa și nu a mai ajuns la destinație.

Ies la iveală noi scheme legate de comercializarea produselor petroliere pe piața din Republica Moldova. Potrivit expertului în politici economice, Veaceslav Ioniță, urmare a unor înțelegeri de cartel, aproape jumătate din cantitatea motorinei este revândută de la o companie la alta, pentru ca în final să fie comercializată ilegal consumatorilor. Fenomenul a luat amploare odată cu scumpirea nemotivată a carburanților la pompă. Aceasta generează pierderi de zeci de milioane de lei bugetului de stat.

Are cinci ani și vrea să meargă la grădiniță și la școală ca toți copiii. Samuel, fiul cel mic al familiei Rusu din Halahora, raionul Briceni, s-a născut cu o anomalie de dezvoltare a membrelor inferioare pe dreapta. Băiatul țopăie toată ziua într-un picior, pentru că nu are nici măcar un scaun rulant pentru vârsta sa.

Opinia ta contează. Comentează!