Jurnalul Săptămânii, 17 Septembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În satele mici, îndepărtate, domnește sărăcia. Oamenii n-au bani suficienți pentru a pune ceva pe masă, pentru servicii, nevoi personale. Acum că sevalăsa frigul, va fi și mai greu. Bătrânii vor trebui să pună deoparte din pensia mizeră pentru a-și cumpăra lemne de foc și cărbune. Mulți se tem că, la iarnă, ar putea îngheța în case. Vedeți în cele ce urmează cum se descurcă oamenii din Romanovca, raionul Sângerei.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a modificat Metodologia de calculare a tarifelor pentru furnizarea gazelor naturale. ANRE dă asigurări că schimbările au fost făcute pentru ”neadmiterea situaţiei de acumulare a datoriilor faţă de furnizorii externi”, adică față de Gazprom. Reprezentantul Moldovagaz s-a arătat mulțumit de noile modificări și a spus că aștepta această hotărâre de un an de zile. Ministru Infrastructurii Andrei Spânu admite că datoriile curente ale Moldovagaz ar putea fi incluse în tarif.

Jurnal TV continuă seria de reportaje care demonstrează că Republica Moldova este locul, în care minoritățile naționale conviețuiesc în pace. În această ediție, vă povestim despre oamenii din satul Huluboaia, o mică localitate din raionul Cahul, unde am găsit o comunitate de... cehi. Tot aici a fost înființată și singura școală, în care profesorii predau și în limba cehă. Iar totul a pornit de la 20 de familii, care au venit pe aceste meleaguri începând cu 1860.

Opinia ta contează. Comentează!