Ambasadoarea SUA la ONU, interviu în exclusivitate pentru Jurnal TV: „Statele Unite vor oferi suport și protecție R. Moldova în cazul unui conflict al Rusiei cu Ucraina”
Social 20 ianuarie 2022, 20:21 | 29005

Statele Unite vor oferi Republicii Moldova protecție în cazul unei escaladări ruso-ucrainene. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru Jurnal TV de către ambasadorului Statelor Unite la ONU. Potrivit diplomatului, mai ales din cauza conflictului transnistrean, America ia în calcul orice mișcări posibile ale Rusiei în această regiune și este pregătită să le facă față.

LINDA THOMAS-GREENFIELD, ambasadorul SUA la ONU: "Urmărim situația la toate granițele. Ne angajăm să asistăm toți vecinii Ucrainei în pregătirea lor pentru orice acțiuni care ar putea veni din partea Rusiei. Ar putea să facă mișcări neprevăzute, să utilizeze diverse mijloace, dar suntem în alertă și suntem pregătiți să facem față planului lor."

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU speră că spiritele se vor calma și că Rusia nu va trece granițele. Dar, pentru orice eventualitate, Statele Unite iau în calcul toate scenariile posibile și nu exclud desfășurarea unor acțiuni militare în caz de necesitate.

LINDA THOMAS-GREENFIELD, ambasadorul SUA la ONU: "Continuăm să lucrăm cu Rusia pe cale diplomatică, sperăm să găsim o soluție în acest sens, dar dacă nu reușim, vom răspunde tuturor acțiunilor pe care Rusia le va întreprinde împotriva Ucrainei."

Diplomatul și-a exprimat speranța că mâine, în cadrul întâlnirii dintre șeful diplomației americane Antony Blinken și omologul său rus, Serghei Lavrov va fi identificată o soluție acceptabilă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie