Asfel, potrivit lui Doru Petruţi, director general IMAS Moldova, Ceban ar putea acumula 37,1% în orașul Chișinău și suburbiile Capitalei, iar Năstase - 37%.

Petruți a subliniat că rata de refuzuri a fost „imensă,” de aproximativ 25 la sută. Mai mult, sociologul a spus că în anumite cazuri, operatorii de sondaj s-au confruntat cu atitudini agresive.

Datele sunt valabile pentru pra 20.00, în urma chestionării a peste 8 mii de persoane.

Sondajul la ieșrirea de la urne a fost comandat de Asociația pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova, în cooperare cu Compania de consultanță politică „Poliexpert”, iar pentru realizare acestuia au fost contractate două companii specializate: Compania de cercetare sociologică Fondul Opiniei Publice și Compania de cercetare sociologică IMAS.

Sondajul a fost realizat în 67 de secții de votare în raza municipiului Chișinău.

Menționăm că ultimul exit-poll în Republica Moldova a fost organizat la localele din 2011, dar a estimat date foarte deferite față de rezultatele finale ale scrutinului.

Astăzi, 3 noiembrie, conform datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), până la 21.00, ora oficială a închiderii secțiilor de votare, în municipiul Chișinău s-a prezentat la urne peste 240 de mii de persoane sau aproape 38% dintre alegători.

Cei mai activi au fost electorii în vârstă de 57-70 de ani, are constituie peste 33 la sută dintre cei care s-au au venit la urne, iar ceimai puțini au fost tinerii între 18 și 25 de ani - nici măcar 6%. De asemenea, femeile s-au dovedit mult mai active decât bărbații - 55,66.% și, respectiv, 44,34%.