Incendiile care înaintează rapid în sudul Californiei au forţat evacuarea a zeci de mii de locuitori
Externe 27 octombrie 2020, 17:25 | 700

Două incendii care înaintează rapid în sudul Californiei au provocat ieri rănirea gravă a doi pompieri şi au forţat evacuarea a zeci de mii de locuitori din calea flăcărilor înteţite de vântul puternic. 500 de pompieri luptă cu flăcările înteţite de vântul care suflă în rafale de peste 100 kilometri la oră.

Un incendiu izbucnit luni dimineaţă în apropiere de Santiago Canyon Road s-a răspândit rapid cuprinzând o suprafaţă de 30 de kilometri pătraţi în doar câteva ore. Cel puţin 60.000 de persoane au fost evacuate. Autoritățile au cerut tuturor să respecte ordinele de evacuare pentru siguranţa lor şi siguranţa primilor respondenţi. În înregistrările video surprinse la faţa locului se poate vedea că zona era acoperită de un fum dens în timp drumurile erau blocate de flăcări.

Un al doilea focar a izbucnit luni la prânz. Până seara, pompierii nu înregistraseră niciun progres în izolarea acestuia. Pese 1.500 de locuinţe sunt în pericol din cauza apropierii flăcărilor, iar circa 90.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele, potrivit Reuters. Mai multe autostrăzi au fost parţial blocate din cauza înaintării rapide a focului, fără să afecteze însă evacuările.

Serviciile meteorologice au plasat o vastă regiune din jurul oraşul Los Angeles în alertă roşie la incendii până marţi după-amiază din cauza vântului puternic şi foarte uscat care a început să bată. Alerte similare sunt în vigoare în mare parte din California, în special în nordul statului.

Opinia ta contează. Comentează!