Liderul Partidului "Democraţia Acasă", Vasile Costiuc, rămâne în arest la domiciliu
Justiţie 25 ianuarie 2022, 19:28 | 1090

Liderul Partidului "Democraţia Acasă", Vasile Costiuc, reţinut în dosarul terenurilor de la Durleşti, rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chişinău. Costiuc nu a participat la audieri. El este infectat cu noul coronavirus, ne-a spus avocatul acestuia.

ION COBÎȘENCO, avocat: "Noi considerăm că domnul Costiuc urmează a fi cercetat în libertate și să nu fie impuse măsuri preventive. Mai mult decât atât, cunoaștem că acest caz cu terenurile de la Durlești este unul notoriu, respectiv urmărirea penală a fost pornită pe 23 martie 2021 și domnul Costiuc nu a avut intenția de a părăsi țara sau de a se eschiva de la răspundere penală."

Deși apărătorii au cerut ca Vasile Costiuc să fie cercetat în libertate, magistrații de la Curtea de Apel au menținut decizia primei instanțe. Vasile Costiuc a fost reținut pe 12 ianuarie împreună cu ex-deputatul PD, Veaceslav Nedelea, și o femeie. Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și spălare de bani, manifestate prin organizarea și coparticiparea la realizarea schemei de înstrăinare a unor loturi de pământ ale primăriei Durlești, în interesul unui grup organizat, care ar fi prejudiciat statul cu peste 7 milioane de lei. Femeia reținută cooperează cu autoritățile și recunoaște circumstanțele faptei.

Opinia ta contează. Comentează!