Avertisment OMS: Pandemia este un test și lumea îl pică,ne aflăm la începutul unui nou val de infecții și decese provocate de COVID
Externe 21 iulie 2021, 19:54 | 1219

Omenirea se află la începutul unui nou val de infecții cu noul coronavirus, anunță directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății. Al patrulea val al pandemiei este în Franța, a anunțat astăzi Guvernul de la Paris. Șeful OMS a declarat că sunt posibile mai multe variante ale coronavirusului, mai periculoase chiar decât Delta, care face ravagii în întreaga lume.

TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, directorul Organizației Mondiale a Sănătății: "Pandemia este un test și lumea îl pică. Și acum, la 19 luni de la pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, suntem acum în stadiile incipiente ale unui alt val de infecții și decese. Este tragic."

Oficialul avertizează că pandemia nici pe departe nu s-a încheiat și a adăugat că amenințarea globală a acesteia se va menține până când toate țările vor putea să controleze răspândirea bolii.

TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS, directorul Organizației Mondiale a Sănătății: "Oricine crede că pandemia a luat sfârșit, deoarece s-a încheiat în țara în care locuiește, trăiește într-un paradis al prostului. Eșecul global de a împărtăși vaccinuri, teste și tratamente - inclusiv oxigen - alimentează o pandemie cu două căi: cei care se deschid, în timp ce persoanele care nu au acces la ele, rămân blocate. Cu cât această discrepanță persistă, cu atât pandemia va trece mai mult, la fel și tulburările sociale și economice pe care le aduce."

Organizația Mondială a Sănătății solicită un impuls global masiv pentru vaccinarea a cel puțin 10 la sută din populația fiecărei țări până în septembrie, cel puțin 40 la sută până la sfârșitul anului și 70 la sută - până la jumătatea anului viitor. Dacă vor fi atinse aceste ținte, nu doar că va fi pus capăt pandemiei, dar va fi repornită și economia globală, a declarat directorul OMS.

Opinia ta contează. Comentează!