Viața a revenit la normal în Bulboaca
Social 8 iunie 2023, 15:29 | 2527

La o săptămână de la Summitul Comunității Politice Europene, satul Bulboaca revine treptat la viața obișnuită. Localnicii își caută de treabă prin gospodărie, dar discuțiile despre evenimentul care s-a desfășurat recent, nu contenesc. Oamenii spun că nici prin cap să le treacă vreodată că de satul lor va ști o lumea întreagă. “Datorită Summitului, localitatea arata altfel”, ne-a declarat primarul de Bulboaca, Ion Berzoi. ”Sunt schimbări mari. Ar trebui să se ducă și în alte sate, chiar avem nevoie”, adaugă sătenii.

Unii localnici spun că au așteptări mari și cred că lucrurile se vor schimba spre bine.

Summitul Comunității Politice Europene a influențat pozitiv situația din localitate, mărturisește primarul Ion Berzoi.

ION BERZOI, primarul satului Bulboaca: "Evident că suntem foarte bucuroși, pentru că satul Bulboaca va rămâne nu numai în istoria Republicii Moldova, dar și în istoria Europei. Evident că a fost foarte obositor, dar încet revenim la normal. Eu sunt obișnuit cu munca și nu am o problemă. Noi muncim în continuare și nu ne oprim aici cu amenajarea și cu alte activități din localitate."

Primarul ne-a mai spus că de o săptămână încoace, multă lume îl sună și întreabă dacă poate să vină să vadă cum arată satul Bulboacă.

ION BERZOI, primarul satului Bulboaca: "Comunic cu oameni din alte localități și mă întreabă cum a decurs evenimentul și cum s-a schimbat viața în Bulboaca. Suntem mândri. Da, vin foarte mulți care vor să vadă satul Bulboaca despre care a vorbit jumătate de glob."

Pe 1 iunie, Republica Moldova a găzduit Summitul Comunității Politice Europene, unde au participat aproape 50 de șefi de stat și de guvern, și oficiali ai Uniunii Europene. Liderii au discutat despre securitatea din regiune, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene. Pentru organizarea evenimentului, Guvernul a alocat 6,5 milioane de lei pentru lucrări de reparație și reabilitare a infrastructurii în mai multe locuri din țară. Consiliul raional Anenii Noi a primit 782 de mii de lei pentru lucrările de reparație și întreținere a drumului public Bulboaca – Chirca – Merenii Noi–Floreni. De asemenea, două milioane de lei au fost alocate pentru lucrări de amenajare a accesului către stația de transport public din Bulboaca.

Opinia ta contează. Comentează!