Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, ar acumula cele mai multe voturi pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, dacă alegerile locale s-ar desfășura duminica viitoare. Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de CBS-AXA, la comanda comunității WatcDog.MD, Năstase este creditat cu 18,9 la sută din intențiile de vot ale chișinăuienilor, acesta fiind urmat de socialistul Ion Ceban, pentru care ar vota 13,6% dintre respondenți.

Cei doi conduc detașat în palmaresul preferințelor electorale, fiind de fostul primar Dorin Chirtoacă cu 8,2%, fostul primar interimar Ruslan Codreanu cu 5,9% și fostul procuror de Chișinău, Ivan Diacov, cu 1,3 la sută.

Peste 75 la sută dintre participanții la sondaj intenționează să participe la alegerile locale, însă 24 la sută încă nu au decis pentru cine vor vota.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 – 23 septembrie, pe un eșantion de 502 cetățeni, rezidenți în municipiul Chișinău și are o marjă de eroare estimată la ±4,4%.

Menționăm că un alt sondaj, prezentat tot astăzi, de Intellect Grup, îl prezintă favorit pe candidatul PSRM, Ion Ceban, pentru care ar vota 45,4% din locuitorii Capitalei , urmat de candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase – cu un scor de 28,1%, și candidatul PUN, Octavian Țîcu – cu 9,5%.

Sondaj Intellect Group

Acest sondaj a fost realizat în perioada 17-24 septembrie curent, pe un eșantion de peste 1000 de persoane, cu o eroare estimată la ±3,0%.

Amintim că alegerile locale generale se vor desfășura pe 20 octombrie. În competiția pentru funcția de primar general s-au înscris 21 de candidați. Până acum, doar opt au fost înregistrați.