Folclor haiducesc autentic

Țara noastră se poate mândri cu multe talente și voci memorabile, care ne duc faima peste tot în lume. Un exemplu în acest sens este formația Haiducii, formată din 13 bărbați chipeși, care ne bucură prin prezența sa deja de 15 ani. Noi am fost în satul lor natal Costești, acolo unde ansamblul a prins rădăcini.

Prezența, armonia vocilor și a instrumentelor plasează ansamblul folcloric Haiducii printre cele mai talentate formații din folclorul moldovenesc. Bărbații cântă piese tradiționale românești din toate regiunile tarii și au o dragoste aparte față de cântecele vechi, transmise de la străbuni.

Trupa Haiducii are un „nucleu dur“, de cinci persoane, dar și o formulă mai extinsa, cand canta 10-13 interpreti. Prefera concertele mai mici, pentru ca mesajul cantecelor sa fie transmis, de la suflet, la suflet asa cum se intampla cu secole in urma.

N-au nevoie de sonorizare, nici de instrumente sofisticate. Talentul lor si instrumentele originale creeaza atmosfera satului romanesc autentic.

Ansamblul Haiducii este deosebit de celelalte și prin aceea că membrii trupei vin din domenii diferite, care nu au nicio legătură cu domeniul artei.

Regula de aur care persistă în trupă și niciodată nu este încălcată de niciun membru este menținerea unei aure favorabile în formație și lipsa certurilor.

Dorul de neam și de patrie stă la baza repertoriului Haiducilor, prin care au cucerit inimile consătenilor. Haiducii nu cântă șlagăre, ci scot din anonimat piese care se uită, dar care sunt apreciate și de generațiile de astăzi. 

Opinia ta contează. Comentează!