Aeroportul Internațional Chișinău a devenit coridor de trecere a separatiștilor transnistreni spre Rusia
Social 14 decembrie 2020, 19:19 | 45946

Aeroportul Internațional Chișinău a devenit coridor de tranzit a separatiștilor transnistreni spre Rusia. Astăzi, la amiază, șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski și unul dintre patronii holdingului „Sheriff”, Ilya Kazmaly, au zburat spre Moscova cu o cursă charter. Ambii au ajuns la avion prin „Zona VIP”, fiind însoțit de mai mulți agenți de securitate. În legătură cu acest caz, experții în problema transnistreană acuză autoritățile constituționale de complicitate cu separatiștii și spun că cei doi capi ai grupării separatiste ar fi trebuit arestat imediat.

Primul a ajuns la aeroport oligarhul Ilya Kazmaly. El a fost adus până la ușa "Zonei VIP" cu o Toyota, cu plăcuțe neutre de înmatriculare, atribuite de către autoritățile constituționale regiunii transnistrene. Când a văzut camera de filmat, acesta și-a acoperit fața cu geaca. Ulterior, a ajuns la Aeroport și liderul separatist Vadim Krasnoselski. El a coborât dintr-o Skoda cu plăcuțe transnistrene de înmatriculare, însoțită de o Toyota, în care se aflau mai mulți agenți de securitate. Abordat de o echipă Jurnal TV la intrarea în Aeroport, șeful grupării separatiste s-a arătat iritat și a evitat discuțiile.

Bagajele lui Krasnoselski au fost duse la avion de la mulți agenți se securitate, care au fost ajutați de unii angajați ai Aeroportului.

OAZU NANTOI, expert în problema transnistreană: "În ceea ce privește calificarea lui Vadim Krasnoselski și ceilalți oficiali din așa-zia republică nistreană moldovenească, aici e vorba de Constituția Republicii Moldova, articolul 2, punctul 2, uzurparea de stat constituie cea mai mare crimă împotriva poporului. Prin urmare, ei sunt uzurpatorii de stat în stânga Nistrului, sunt criminali. Iar structurile de stat, care sunt responsabile de trecere la aeroport, permit acest lucru, înseamnă că aici avem complici la uzurparea suveranității. Din momentul în care Krasnoselski a făcut primul pas pe teritoriul controlat de puterea de la Chișinău, el trebuia reținut și deferit justiției pentru uzurparea puterii în stat."

Cei doi au zburat la Moscova cu o cursă charter, care a decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău la ora 12:15.

Opinia ta contează. Comentează!