Potrivit unui document, făcut public pe Facebook de către deputatul Iurie Reniță, cei trei ar urma să se prezinte în fața judecătorilor în data de 5 octombrie curent. Cazul se referă la imaginile video în care Vlad Plahotniuc, îi oferă președintelui Igor Dodon o pungă neagră în care se presupune că erau bani pentru finanțarea PSRM.

IURIE RENIȚĂ, deputat: "După ce Procuratura Anticorupție (la indicația Procuraturii Generale) a emis ordonanța de refuz a urmăririi penale în cazul faimosului "kuliok" a trebuit să mă adresez instanței de judecată pentru anularea deciziei respective. Astfel, "oaspeții de onoare" de la judecătoria Ciocana din data de 5 octombrie, ora 10:00, vor fi protagoniștii sacoșei mult prea buclucașe – Igor Nicolae(vici) DODON, Vladimir Gheorghe(vici) PLAHOTNIUC și Serghei IARALOV."

sursa: facebook.com

Am încercat să obținem o reacție de la Președinție în acest sens, dar purtătoarea de cuvânt a instituției, Carmena Sterpu nu ne-a răspuns la apel. Nu a fost de găsit la telefon nici fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc și nici Serghei Iaralov. Este de menționat că Procuratura Anticorupție a refuzat inițierea urmăririi penale pe acest caz, în luna iunie, pe motiv că „nu ar întruni elementele vreunei infracțiuni”. Instituția a precizat că nu a fost posibil de stabilit conținutul pungii, precum și persoana care a făcut înregistrarea video, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale.