Igor Dodon, Vlad Plahotniuc, Serghei Iaralov au fost citați de Judecătoria Chișinău
Justiţie 28 septembrie 2020, 20:04 | 1176

Președintele Igor Dodon, fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc și omul de afaceri Serghei Iaralov, au fost citați de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana pentru a se prezenta în fața magistraților. Se întâmplă după ce deputatul Iurie Reniță a contestat în instanță ordonanța de refuz de pornire a urmăririi penale emisă de Procuratura Anticorupție în așa numitul dosar al „sacoșei negre”.

Potrivit unui document, făcut public pe Facebook de către deputatul Iurie Reniță, cei trei ar urma să se prezinte în fața judecătorilor în data de 5 octombrie curent. Cazul se referă la imaginile video în care Vlad Plahotniuc, îi oferă președintelui Igor Dodon o pungă neagră în care se presupune că erau bani pentru finanțarea PSRM.

IURIE RENIȚĂ, deputat: "După ce Procuratura Anticorupție (la indicația Procuraturii Generale) a emis ordonanța de refuz a urmăririi penale în cazul faimosului "kuliok" a trebuit să mă adresez instanței de judecată pentru anularea deciziei respective. Astfel, "oaspeții de onoare" de la judecătoria Ciocana din data de 5 octombrie, ora 10:00, vor fi protagoniștii sacoșei mult prea buclucașe – Igor Nicolae(vici) DODON, Vladimir Gheorghe(vici) PLAHOTNIUC și Serghei IARALOV."

sursa: facebook.com

Am încercat să obținem o reacție de la Președinție în acest sens, dar purtătoarea de cuvânt a instituției, Carmena Sterpu nu ne-a răspuns la apel. Nu a fost de găsit la telefon nici fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc și nici Serghei Iaralov. Este de menționat că Procuratura Anticorupție a refuzat inițierea urmăririi penale pe acest caz, în luna iunie, pe motiv că „nu ar întruni elementele vreunei infracțiuni”. Instituția a precizat că nu a fost posibil de stabilit conținutul pungii, precum și persoana care a făcut înregistrarea video, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații penale.

Opinia ta contează. Comentează!