Jurnalul Săptămânii, 16 Aprilie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Închipuiți-vă cum arată un oraș șters de pe hartă - fără o casă întreagă, fără infrastructură, doar cu cratere lăsate de bombe. Chiar și așa, curajul și hotărârea oamenilor de acolo sunt demne de tot respectul. Deși au țara sfârtecată, ei sunt deciși să înceapă viața de la zero. Așteaptă doar să plece așa-zișii eliberatori și se roagă să rămână în viață.

Orașul Lvov menține spiritul de luptă al Ucrainei. Acolo au venit mulți refugiați, găsind adăpost și ajutor necesar. Lvov este și locul, unde ajung echipamente militare, medicamente și alte ajutoare umanitare. Și dacă în primele săptămâni ale războiului, din Lvov oamenii fugeau mai departe în Europa, acum tot prin Lvov, oamenii se întorc acasă.

Bătrânii vor să fie și ei în pas cu tehnologiile. Douăzeci de vârstnici din comuna Piatra, raionul Orhei, au primit recent câte un telefon de ultimă generație. Se întâmplă după ce Fondul ONU pentru Populație a extins Programul ”Abilitățile digitale conectează generații”. În total, 200 de persoane în etate din zece localități vor primi telefoane mobile conectate la internet și vor învăța cum să le utilizeze.

Opinia ta contează. Comentează!