Jurnalul Săptămânii, 5 Noiembrie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În Chișinău sunt mulți copii, care speră să ajungă artiști cu renume. Nu este, însă, o cale ușoară. Mai ales pentru cei care aleg baletul. Dansul îmbină perfect joaca și disciplina, rafinamentul. Echipa noastră de filmare a fost la un studio pentru a vedea cum se antrenează micii dansatori.

Tot mai multe incidente produse în ultima perioadă ne demonstrează că instituțiile de învățământ nu sunt un mediu sigur pentru copiii noștri. În școala primară din satul Mereni, raionul Anenii Noi, a căzut tencuiala din tavan. Trei elevi au fost răniți. Autoritățile locale așteaptă expertiza tehnică.

Centrala de la Cuciurgan aproape că a sistat livrările de energie electrică spre malul drept al Nistrului. Rezistăm acum doar datorită livrărilor de energie de la companiile din România și achizițiilor de urgență, făcute pe bursa română. Problema este că acest curent ajunge să ne coste de trei ori mai scump decât cel livrat de Centrala de la Cuciurgan. Între timp, Chișinăul a scăzut livrările de gaze spre regiunea transnistreană. Tiraspolul a reacționat vehement și spune că, cităm, ”este vorba despre acțiuni perfide și fără precedent”.

Opinia ta contează. Comentează!