Ministerul Afacerilor Interne „gaura neagră” a milioanelor
Justiţie 29 noiembrie 2021, 20:00 | 1447

Ministerul Afacerilor Interne este o “gaură neagră a milioanelor”. Mai mult de jumătate din bugetul total destinat achizițiilor a fost cheltuit prin ocolirea procedurilor legale. Au fost cumpărate automobile în valoare totală de peste 50 de milioane de lei și au fost achiziționate și depozitate nejustificat echipamente de încă 50 de milioane de lei. Sunt doar câteva din rezultatele preliminare ale reviziei desfășurate la MAI.

Despre fraudele depistate la MAI a anunțat astăzi, ministrul de Interne, Ana Revenco, în cadrul unei conferințe de presă.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: "54 la sută din bugetul total destinat achizițiilor au fost cheltuiți prin ocolirea procedurilor legale, fără licitație publică, cerere de ofertă de preț sau acord cadru."

Au fost cumpărate automobile de peste 50 de milioane de lei, fiind ratate economii de aproximativ 10 milioane de lei, susține Revenco.

ANA REVENCO, ministrul Afacerilor Interne: "Realizarea lucrărilor de construcție și achitarea în avans a acestora cu încălcarea prevederilor legale, fără proiect, cu un deviz de cheltuieli în valoare de peste 100 de milioane de lei, avansuri nejustificate, achitate operatorilor economici pentru lucrările neexecutate, în valoare de peste 30 de milioane de lei."

De asemenea, au fost identificate patru sisteme informaționale automatizate, achiziționate de MAI, care nu sunt folosite sau chiar lipsesc. Costul total al acestora depășește 16 milioane de lei. Ana Revenco a menționat că pentru efectuarea auditului au fost invitați experți independenți și consultanți internaționali, iar în rezultat ar urma să fie inițiate mai multe dosare penale.

Opinia ta contează. Comentează!