Un polițist de frontiera de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost demis pentru că activa în stare de ebrietate
Justiţie 21 iunie 2021, 19:43 | 1237

Un ofițer al Unității de control de la Aeroportul Internaţional Chişinău a fost demis din funcție. Decizia a fost luată de conducerea Poliției de Frontieră, după ce angajatul a fost depistat în stare de ebrietate la locul de muncă. Pe numele polițistului a fost deschisă o anchetă de serviciu.

Potrivit unui raport al Serviciului protecție internă şi anticorupție expediat pe adresa șefului interimar al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu, angajatul a fost depistat pe 17 iunie curent, în cadrul unui control inopinat, efectuat de către doi ofițeri ai Serviciului protecție internă şi anticorupție.

Raportul Serviciul protecție internă şi anticorupție: "În timpul controlului, ofițerul principal al Unității control al frontierei, care era implicat în serviciu în calitate de superior al schimbului, prezenta semne vizibile a stării de ebrietate alcoolică. În urma testării cu aparatul Drager, a fost stabilită o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,97 mg/L. Ulterior, polițistul a fost înlăturat de la îndeplinirea obligațiilor de serviciu și transportat la Dispensarul republican de narcologie pentru a fi stabilită concentrația de alcool în sânge."

L-am sunt pe șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu, să aflăm detalii, dar el nu ne-a răspuns la apel. Am reușit să discutăm cu ofițerul de presă al instituției, Ana Marchitan.

ANA MARCHITAN, ofițer de presă al Poliției de Frontieră: "Colega mea de la resurse umane mi-a comunicat că ordinul este semnat din ziua de 17 iunie. - Din ziua când a fost depistat în stare de ebrietate? - Da. La primele ore ale dimineții a fost înregistrat incidentul și până seara au fost luate măsuri. Poliția de Frontieră condamnă astfel de comportamente iresponsabile, nici nu se discută."

Am solicitat ordinul de demisie al angajatului, dar ni s-a spus că acest subiect trebuie coordonat cu Departamentul resurse umane al instituției, iar mai apoi vom primi un răspuns. După 40 de minute, ofițerul de presă ne-a comunicat că acest lucru nu este posibil, deoarece ordinul conține date cu caracter personal. Unele surse ne-au comunicat însă că ofițerul cu pricina nu ar fi fost demis pentru beție, dar i-a fost permis să plece la pensie. Mai mult, după ce a fost depistat în stare de ebrietate, polițistul a fost trimis în detașare la Leova, dar astăzi s-a reîntors. Am sunat la Sectorul Poliţiei de Frontieră din Leova. Unul dintre angajați ne-a spus că pe 17 iunie au primit o persoană în detașare, dar cu alt nume.

Opinia ta contează. Comentează!