Jurnalul Săptămânii, 6 Mai

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Persoanele care nu se grăbesc să caute un loc de muncă, vor pierde alocațiile de șomaj. Serviciile oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă urmează să fie îmbunătățite, iar responsabilii instituției își propun ca să introducă noi mecanisme pentru a face față numărului mare de șomeri.

La căminul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice a căzut tavanul. O studentă a scăpat cu o sperietură. Administrația instituției a fost chemată să evalueze cele întâmplate. Ministerul Culturii a pornit o anchetă de serviciu. „Căminul are peste 60 de ani, iar acesta nu este primul caz înregistrat”, au spus responsabilii. Anterior, a căzut tencuiala din baie din cauza umidității.

Un grup de profesori universitari, primari, membri ai societății civile, dar și jurnaliști din Republica Moldova a efectuat acum o săptămână o vizită la Bruxelles, la inițiativa europarlamentarului Corina Crețu. Discuțiile la Parlamentul European s-au axat pe sprijinul, pe care România și alte țări din spațiul comunitar îl acordă Chișinăului în procesul de negocieri pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!