Oficialul de la Chișinău a fost în orașele Bucha și Irpin, unele dintre cele mai afectate localități de către soldații ruși
Politic 6 decembrie 2022, 19:33 | 790

Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi la Kiev cu omologul său ucrainean, Denis Șmigal. Cei doi au convenit asupra creării unui grup de lucru comun, pentru coordonarea acțiunilor de integrare și a Ucrainei, și a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Cei doi oficiali au semnat și un acord privind cooperarea în domeniul învățământului superior, pe un termen de cinci ani, care prevede alocare anuală a burselor gratuite și organizarea instruirilor pentru studenții și cadrele didactice din Republica Moldova și Ucraina. Tot astăzi, Natalia Gavrilița a fost în orașele Bucha și Irpin, unele dintre cele mai afectate localități de către invadatorii ruși.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: "O să continuăm să avem grijă de securitatea și starea de bine a peste 80.000 de refugiați care continuă să rămână în Republica Moldova, dintre care jumătate sunt copii. Vom continua să livrăm asistență umanitară și solidaritate."

DENIS ȘMIGAL, prim-ministrul Ucrainei: "O să acordăm tot sprijinul necesar ca Republica Moldova să reușească să îndeplinească toate condițiile Comisiei Europene. Ne-am înțeles să colaborăm în chestiunea legată de apărarea antiaeriană. Totodată, am convenit să îmbunătățim controlul vamal și să menținem dialogul privind pacea și stabilitatea în regiunea transnistreană."

Opinia ta contează. Comentează!