Jurnalul orei 17, 27 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 27 decembrie 2022, 19:54 | 809

Prezentat de Eugenia Apostu

Spărgătorii de tot soiul așteaptă și ei sărbătorile. În aceste zile, cetățenii pleacă deseori din casă pe mai mult timp, cu diferite treburi, și tentația răufăcătorilor e mare. Poliția știe despre aceste intenții și îi îndeamnă pe oameni să fie extrem de atenți. ”Hoții nu au sărbători”, afirmă oamenii legii și ne arată într-un clip cum să evităm neplăcerile.

Sute de moldoveni, care stau de ani buni în străinătate, și-au umplut gențile cu daruri și au venit acasă. Mulți au ales cea mai scurtă cale - cu avionul. La Departamentul sosiri, de la Aeroportul Internațional Chișinău, oamenii se înghesuiau să ajungă cât mai aproape de ușă, să-i cuprindă repede pe cei dragi imediat ce trec pragul. Emoțiile sunt greu de redat în cuvine.

Sărăcia scoate vacanța de iarnă din lista priorităților. Lumea nu are bani pentru o cabană la munte sau pentru un zbor până la litoral, în țările calde. Reprezentanții agențiilor de turism spun că în această perioadă solicitările au scăzut cu aproape 30% față de anii precedenți. În stradă, oamenii o spun pe șleau - banii, care mai rămân după achitarea facturilor, trebuie puși deoparte pentru zile mai grele.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie