Jurnalul orei 17, 12 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 12 septembrie 2023, 19:12 | 561

Prezentat de Vasile Luchianu

Amânări pe bandă rulantă în dosarul celor șapte indivizi, care urmau să provoace dezordini în masă în timpul protestelor organizate de Partidul Șor, declarat neconstituțional.

Tentativele de fraudare a alegerilor, inclusiv organizarea concertelor electorale, transportarea alegătorilor la secțiile de votare, influențarea și coruperea acestora, vor fi sancționate. Despre aceasta a anunțat astăzi secretarul general al Guvernului, Artur Mija, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a menționat că în ziua alegerilor locale generale din 5 noiembrie vor fi implicate toate instituțiile de stat pentru a preveni o eventuală fraudare a scrutinului.

Monumentele regimului sovietic trezesc indignarea localnicilor din Edineț și Ungheni. În satul Brătușeni, oamenii l-au lăsat fără cap pe liderul bolșevic Vladimir Lenin, al cărui monument stă în curtea primăriei. În Cornești, cineva a scris pe tancul Armatei Sovietice exact aceiași frază celebră, privind corabia rusească. Ambasada Rusiei la Chișinău vorbește de un atac la memorie, iar autoritățile din Edineț spun că figura lui Lenin va fi restabilită. Ministerul Culturii nu comentează în niciun fel.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie