La patru ani de la incendiu, Catedrala Notre-Dame din Paris își recapătă frumusețea inițială
Externe 14 aprilie 2023, 21:37 | 444

La patru ani de la incendiu, Catedrala Notre-Dame din Paris își recapătă frumusețea inițială. Azi, în ajunul celei de a patra comemorări a catastrofei, președintele Emmanuel Macron a vizitat șantierul. Catedrala, o capodoperă a arhitecturii gotice, care în 2019 a ars sub privirile stupefiate a milioane de oameni din întreaga lume, urmează să se redeschidă pentru public în decembrie 2024.

Se depune multă grijă, efort și bani pentru ca emblematica Notre-Dame să fie reconstruită exact precum a fost. Emmanuel Macron a mers să vadă cum decurg lucrările de reconstrucție.

Este un proiect monumental și fascinant, în care muncitorii depun suflet.

PATRICK JOUENNE tâmplar-șef: "În cariera mea nu am mai lucrat asupra unui proiect de asemenea anvergură. Sunt tâmplar de 38 de ani și acesta este cel mai minunat proiect, cel mai emblematic și excepțional. Sunt atât de recunoscător că pot să lucrez la el. Este o capodoperă! Este o muncă dificilă, dar cu toții depunem suflet în el, așa că e o bucurie adevărată!"

Donațiile din întreaga lume vor acoperi costurile lucrărilor.

Amintim că în seara zilei de 15 aprilie 2019, un incendiu gigantic a devastat catedrala Notre-Dame, provocând prăbușirea celebrei sale turle, a ceasului și a unei părți din boltă. S-a întâmplat într-un moment în care se derulau lucrări de restaurare a catedralei vechi de 850 de ani. 400 de pompieri au intervenit timp de 15 ore pentru ca incendiul să fie stins complet. Atunci, președintele Emmanuel Macron a promis că această catedrală va fi reconstruită în cel mult cinci ani. Cauza exactă a declanșării focului rămâne, deocamdată, un mister.

Opinia ta contează. Comentează!