Jurnalul orei 17, 13 Iulie
Jurnalul orei 17:00 13 iulie 2023, 19:59 | 575

Prezentat de Vasile Luchianu

Alianța Nord-Atlantică are o deschidere maximă pentru Republica Moldova și doar autoritățile de la Chișinău vor decide până unde va ajunge această cooperare. Declarația a fost făcută la Vilnius de către secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în exclusivitate pentru Jurnal TV. Geoană este convins că poate fi construită o mare familie europeană, în care Republica Moldova, Ucraina și Georgia vor putea să fie parte a blocului comunitar și a Alianței Nord Atlantice, dacă se va dori acest lucru.

Își dorește să cânte pe marile scene ale lumii, chiar dacă este legată acum de un scaun cu rotile. Vorbim despre Magdalena Pascar, o tânără de 23 de ani dintr-un sat românesc din regiunea Odesei. Pasionată de muzică și lectură, fata este nevoită să stea acum la un centru de reabilitare din Chișinău, alături de mama ei. Tânăra a fost diagnosticată cu distrofie musculară, după o întâmplare nefastă, pe când avea patru ani.

Orașul Washington DC găzduiește 12 schițe și desene originale ale lui Leonardo da Vinci. Acestea sunt prezentate pentru prima dată în Statele Unite și ilustrează activitatea și cercetările creatorului renascentist, notează AFP. „El s-a identificat drept inginer, înainte de a se crede artist, iar dovezile sunt în schițele lui”, a declarat directorul bibliotecii în care este prezentată expoziția.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie