Jurnalul Săptămânii, 16 Martie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Evghenia Guțul mizează doar pe Rusia. După ce a declarat anterior că poate asigura unitatea teritorial-administrativă găgăuză cu gaze la preț preferențial, acum spune că Moscova ar putea să le crească oamenilor din regiune... pensiile. Mai mult, după ce s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin la Soci, bașcanul a încercat să convingă presa de la Chișinău că Moscova va trimite, totuși, gaze mai ieftine. „Gazul nu se furnizează prin conferințe sau pe regiuni”, a precizat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

Mai mulți proprietari de apartamente date recent în folosință, din strada Mircea cel Bătrân din Chișinău, sunt nemulțumiți că racordarea blocului de locuințe la rețeaua de distribuție a gazelor și a energiei electrice este tărăgănată de aproape un an. Oamenii nu au contracte individuale semnate cu distribuitorul de curent și achită facturile ca persoane juridice. Administratorul companiei de construcții promite că în scurt timp problema va fi remediată.

Primăria a fost, din nou, pichetată de asistenții personali, nemulțumiți că rămân fără bani pentru a-și îngriji apropiații. Aceștia acuză municipalitatea că le ignoră problemele. Autoritățile spun că au soluția. Responsabilii de la primărie propun ca fondul pentru susținerea populației să fie modificat. De cealaltă parte, ministerul Muncii și Protecției Sociale afirmă că municipalitatea ar putea găsi bani. Mai mult decât atât, din ianuarie ar fi fost depistate mai multe abateri în procesul de încetare sau suspendare a contractelor cu asistenții personali.

Opinia ta contează. Comentează!