Jurnalul Săptămânii, 30 Martie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Premierul Dorin Recean, în schimb, are venituri oficiale de peste cinci milioane de lei, o casă spațioasă, o vilă în județul Mureș, conturi de șapte cifre în băncile din Republica Moldova și de peste hotare. Asta au descoperit colegii mei, analizând declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2023.

Deși pare greu de crezut, locuitorii unor sate încă nu au apă la robinet. Așa că se văd nevoiți să care, de la fântână, câteva găleți pe zi pentru nevoile gospodăriei. Așa trăiesc, de ani buni și cei peste o mie de locuitori ai satului Rădenii Vechi, din lunca Prutului.Primăria zice că singura soluție este implementarea proiectului „Satul european 2”, pentru care a și depus actele necesare. Când va fi realizat proiectul, nu se știe.

Fugarul Ilan Șor a organizat o petrecere de zile mari la Moscova, cu implicarea mai multor artiști moldoveni. Adrian Ursu, Lia Taburcean, Ionel Istrati, Doina Sulac, Doina Arseni și formația DoreDos erau gata să cânte sub patronatul celui, care a fost condamnat pentru frauda din sistemul bancar. Planurile au fost, însă, date peste cap de atacul terorist din 22 martie. Adrian Ursu, singurul care ne-a răspuns la apel, zice că nu a știut cine îl plătește.

Opinia ta contează. Comentează!