Jurnalul Săptămânii, 2 Martie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

Mai mulți asistenți personali din Chișinău s-au pomenit cu salariul tăiat în jumătate. Alții vor rămâne fără un sfert din leafă. Se întâmplă în condițiile în care acești oameni primesc puțin peste trei mii de lei, lunar. „Nu avem resurse suficiente”, se justifică reprezentanții Primăriei.

Încă un lăcaș de cult a părăsit Mitropolia Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei. Este vorba despre biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Stolniceni, condusă de preotul paroh Alexandru Noroșean. Episcopia de Ungheni și Nisporeni, căreia i se subordonează lăcașul, a transmis că „Sfintele Taine care vor fi săvârșite mai departe de către preot nu vor fi valabile”.

Regimul de la Tiraspol apelează la Federația Rusă, cerând să protejeze regiunea transnistreană de presiunile Chișinăului. S-a întâmplat miercuri, în cadrul așa-zisului congres al aleșilor locali. Deși se vehicula că în timpul adunării, reprezentanții zonei secesioniste vor cere alipirea la Federația Rusă, asemenea solicitări nu au fost expuse. Autoritățile de la Chișinău resping acuzațiile, iar unii experți spun că evenimentul organizat la Tiraspol este un bluf. „Regimul nu își dorește nicio schimbare și este conștient de posibilele consecințe în condițiile războiului din Ucraina”, au mai declarat ei.

Opinia ta contează. Comentează!