Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace, autoritățile au lansat un nou timbru
Politic 26 martie 2024, 16:27 | 697

Cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace, autoritățile de la Chișinău au lansat astăzi un nou timbru. Această marcă poștală nu este doar un obiect de colecție, ci reprezintă o mărturie a angajamentului țării față de valorile păcii și stabilității, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Cadrul Parteneriatului pentru Pace, semnat acum 30 de ani, permite Republicii Moldova să beneficieze de expertiza şi experienţa ţărilor membre şi partenere NATO în domeniul securităţii şi apărării, reformării forţelor armate și pregătirii cadrelor militare.

MICHAELA GUERARD ŠIMAK, șefa Oficiului de Legătură NATO la Chișinău: "NATO este mândră de a fi partenerul Republicii Moldova. NATO și Moldova împărtășesc valori comune. Parteneriatul nostru are la temelie protecția drepturilor și libertăților fundamentale, în ceea ce priveşte justiţia şi pacea pentru democraţie.

Începând cu anul 1994, când a fost semnat Parteneriatul pentru Pace, NATO a respectat și respectă, în continuare, statutul de neutralitate al Republicii Moldova, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi.

MIHAI POPȘOI, ministrul Afacerilor Externe: "Din primii ani de independență când Republica Moldova făcea primii pași ca un stat suveran independent, Alianța Nord-Atlantică, de rând cu membrii acestei alianțe, au fost principalii promotori și cei care au sprijinit din prima zi suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării noastre."

ANATOLIE NOSATÎI, ministrul Apărării al Republicii: "Lansarea timbrului poștal, dedicat împlinirii a 30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace, exprimă recunoștința față de partenerii noștri NATO și față de toți cei care au contribuit la consolidarea securității și stabilității naționale. Timbrul poștal nu este doar un obiect de colecție. Este o mărturie a angajamentului nostru față de valorile de pace și stabilitate."

Timbrul poștal a fost tipărit în tiraj de 25 de mii de exemplare, iar valoarea nominală a acestuia este de 12 lei. Republica Moldova a aderat la Parteneriatul pentru Pace pe 16 martie 1994.

Opinia ta contează. Comentează!