Electorala Chișinău 2018
Politic 14 mai 2018, 19:37 | 2681

O parte a candidaților pentru Primăria Chișinău și-a continuat activitățile în cadrul campaniei electorale. Unde au fost și ce au făcut, vedeți în continuare.

Candidatul unic al Platformei Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Liberal Democrat din Moldova, Andrei Năstase a avut astăzi o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la programul său electoral.

Candidatul socialiștilor Ion Ceban a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre soluții pentru îmbunătățirea gospodăriei locativ-comunale.

Iar candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, a ieșit în fața presei pentru a spune că pe numele său există mai multe contestații la autoritatea electorală. Tot astăzi, Curtea de Apel Chișinău a examinat contestația fostului candidat al Partidului politic Șor pentru Primăria Chișinău, Reghina Apostolova. Potrivit purtătoarei de cuvânt a instituției, un complet care a avut-o în calitate de raportor pe judecătoarea Ana Panov, a decis să respingă contestația și să mențină hotărârea Judecătoriei Chișinău, care a exclus-o pe Apostolova din cursa electorală.

S-a întâmplat în urma unei sesizări a autorității electorale din capitală, sesizată la rândul ei de către un concurent electoral. Potrivit acesteia, Apostolova ar fi primit bani din afara Republicii Moldova, lucru pe care ea îl neagă. Hotărârea Curții de Apel este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție. Ceilalți opt concurenți nu au avut astăzi activități relevante campaniei electorale.

Opinia ta contează. Comentează!