Demisă pe perioada anchetei
Politic 9 mai 2023, 18:00 | 883

Primarul Chișinăului Ion Ceban a eliberat-o ieri pe Irina Certan din funcția de administrator al Centrului de plasament, de unde s-ar fi furat bunurile destinate refugiaților ucraineni. Ceban afirmă că Certan a depus mărturii false împotriva sa şi a lui Boris Gâlca, şeful Direcţiei sănătate a Primăriei. Irina Certan nu a reacționat, deocamdată.

ION CEBAN, primarul municipiului Chișinău: "Am solicitat ca doamna Irina Certan responsabilă să fie demisă deoarece avem informaţii că a fost complice la toate în această regie de evenimente şi circumstanţe. Din informaţiile pe care le am şi doamna Irina Certan este constrânsă să depună mărturii pe mine personal, anturajul primarului și pe familia mea."

Săptămâna trecută, șeful Direcției asistență medicală și socială din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gâlca, și Irina Certan, administratorul Centrului de plasament pentru refugiați au fost reținuți pentru 72 de ore, într-un dosar penal pentru abuz în serviciu și delapidarea fondurilor externe. În cadrul unor percheziții, ofițerii CNA au găsit mai multe bunuri, care trebuiau să ajungă la refugiații din Ucraina. Ulterior, Boris Gâlca și-a depus cererea de demisie din funcție.

Opinia ta contează. Comentează!