Tornadă devastatoare în Arkansas
Externe 3 aprilie 2023, 16:25 | 434

O serie de tornade violente a străbătut sudul și vestul Statelor Unite, afectând orașe întregi. Au murit cel puțin patru oameni. O furtună a măturat și orașul Wynne din statul Arkansas, unde autoritățile au declarat stare de urgență. Momentul a fost surprins de localnici.

Pe bărbatul din imagini, tornada l-a surprins în timp ce își conducea camioneta, scrie Reuters.

Așa arată acum orașul Wynne, unde cel puțin patru oameni au murit, scrie BBC. Tornada a lăsat în urma sa automobile răsturnate, copaci imenşi dezrădăcinaţi, stâlpi de telefon rupţi în două. Case și afaceri stau la pământ, iar liceul din localitate a fost sfâșiat. Profesorii și elevii devastați tot vin să vadă cu ochii lor pagubele.

Iar femeia din imagini cercetează ce a mai rămas din casa ei după tornada devastatoare, notează Reuters.

Tornada din Arkansas vine după ce acum o săptămână, o altă tornadă devastatoare s-a abătut asupra statului vecin Mississippi, ucigând 26 de persoane şi provocând pagube materiale imense. Rolling Fork, un oraş de două mii de locuitori din vestul acestui stat, a fost aproape în totalitate distrus. Preşedintele Joe Biden a vizitat zona afectată.

JOE BIDEN, președintele Statelor Unite ale Americii: "Știu că este multă durere și că este greu de crezut într-un asemenea moment, dar această comunitate va fi reconstruită într-un mod mai bun decât a fost anterior. Reziliența acestei comunități este remarcabilă și vreau să știți că în timp ce treceți prin asta nu sunteți singuri!"

Tornadele sunt frecvente în Statele Unite, în special în centru şi sud. Fenomenul meteo este greu de prezis, spun specialiștii.

Opinia ta contează. Comentează!