Deputații neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, ambii vizați în dosarul ”finanțării ilegale a partidelor, rămân în arest
Politic 3 octombrie 2023, 21:28 | 678

Deputatul neafiliat Alexandr Nesterovschi, candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți și deputatul neafiliat Irina Lozovan, ambii vizați în dosarul ”finanțării ilegale a partidelor”, rămân în arest. Curtea de Apel Chișinău a menținut astăzi decizia primei instanțe. Nesterovschi rămâne în Penitenciarul nr.13, iar Lozovan va sta în arest la domiciliu. Cei doi sunt suspectați de acceptarea finanțării ilegale din partea grupului criminal Șor, de spălare de bani și de corupere pasivă. Nesterovschi și Lozovan spun că nu au nicio vină.

La ședință a fost adus, cu escortă, doar Alexandr Nesterovschi.

Nesterovschi pledează nevinovat și colaborează cu ancheta, afirmă avocatul acestuia.

IULIAN PACIURCA, avocat: "Pe cauza Nesterovschi apărarea a pledat pentru echitatea procesului și a solicitat să fie casată încheierea instanței de fond, deoarece procurorul nu a prezentat probe, care să confirme riscul de eschivare de la justiție și comiterea altor fapte infracționale, așa cum a fost menționat. I se incriminează niște infracțiuni legate de corupție, pregătirea partidelor de finanțare ilegală și atât. - Procurorii spun despre ce suma este vorba? - Se afirmă două sume, care ar fi diferit interpretate."

În timpul ședinței, mai mulți simpatizanți ai lui Ilan Șor au manifestat în fața Curții de Apel cu lozinci antiguvernamentale.

Pe 21 septembrie curent, deputații neafiliați Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, membri ai Partidului ”Renaștere”, au fost reținuți de poliție pentru 72 de ore. Două zile mai târziu, Irina Lozovan a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar Nesterovschi - în izolator, pentru 30 de zile. Nesterovschi a intrat în cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți, deși se află în izolator. Codul Electoral prevede suspendarea urmării penale în perioada electorală.

Opinia ta contează. Comentează!