Jurnalul orei 17, 13 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 13 decembrie 2023, 18:32 | 861

Prezentat de Călin Jucovschi

Gigantul rus Gazprom a pierdut piața gazelor din Europa, iar scumpirile de anul trecut au fost o consecință a deciziilor politice luate de liderul de la Kremlin. Potrivit unei analize, realizată de către experții Comunității Watchdog, cota concernului rus pe piața europeană s-a redus de la 49% în 2019, la 7% în 2023.

Mai mulți cetățeni moldoveni au organizat în această după-amiază un marș la Bruxelles, acolo unde mâine și poimâine va avea loc reuniunea Consiliului European, care va decide dacă deschide sau nu negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Oamenii au pornit în marș de la sediul Comisiei Europene și au cerut ca reprezentanții statelor membre în Consiliul European să dea undă verde parcursului european al țării noastre.

Atac aerian masiv al rușilor asupra Ucrainei. În timp ce Volodimir Zelenski se afla la Washington pentru a obține sprijin pentru țara sa, armata rusă a lansat zeci de rachete și drone asupra capitalei Kiev și orașului Odesa. Atacul nocturn a vizat inclusiv un bloc de locuințe și un spital de pediatrie. Peste 50 de persoane au fost rănite. „Rusia și-a confirmat titlul de țară decăzută”, a declarat Zelenski după loviturile aeriene asupra civililor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie