Iurie Rozlovan a fost numit director interimar la Termoelectrica
Social 28 iulie 2023, 19:45 | 759

Iurie Rozlovan a fost numit director interimar la Termoelectrica, înlocuindu-l pe Vasile Leu, care a renunțat astăzi la funcția de director general al întreprinderii. Iurie Rozlovan trebuie să asigure intrarea lină în sezonul de iarnă, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov.

VICTOR PARLICOV, ministru al Energiei: "L-am propus personal pe domnul Rozlovan. El a fost propus cu sarcini foarte concrete, pe care le are de realizat atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Pe termen scurt - trebuie să asigure intrarea lină în sezonul de iarnă."

Anterior, Iurie Rozlovan a activat ca director tehnic în cadrul Termoelectrica.

IURIE ROZLOVAN, director interimar al Termoelectrica: "Eu am lucrat în Termoelectrica din momentul fondării. Cunosc întreprinderea din interior foarte bine. Toate sarcinile, pe care le-a trasat domnul ministru, eu le cunosc, le accept."

Ministrul Energiei a fost solicitat să explice situația din imaginile apărute recent în spațiul public, în care se vede cum este îngropată o cantitate mare de păcură pe teritoriul Termoelectrica. Potrivit lui Victor Parlicov, ar fi vorba despre rămășițe de păcură, care au fost spălate.

VICTOR PARLICOV, ministru al Energiei: "Dacă e să vorbim despre ceea ce cunoaștem la moment, cel puțin din ceea ce s-a comunicat neoficial de către surse din întreprindere, nu era o scurgere de păcură propriu-zisă. A fost o scurgere de rămășițe de păcură, care erau în conducta de condens. Ea s-a fisurat și a fost spălată."

Șeful Termoelectrica, Vasile Leu, și-a depus astăzi cererea de demisie, în urma scandalului cu păcura îngropată. Imaginile au fost publicate pe 24 iulie de către liderul formațiunii ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi. Potrivit acestuia, cazul a avut loc pe durata sezonului de încălzire 2022-2023. Administrația Termoelectrica a venit atunci cu o reacție în care au anunțat că acest caz s-a produs în urma unei avarieri la întreprindere, în 2015.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie