România, alături mereu
Politic 11 august 2023, 20:45 | 598

În cazul celui mai negru scenariu pentru Republica Moldova, România va fi prima care ne va fi alături. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării de la Chișinău, Anatolie Nosatâi. Colaborarea cu România este una strânsă și nu se bazează doar pe asistența cu echipamente, a punctat oficialul.

ANATOLIE NOSATÂI, ministrul Apărării: "Am văzut aceasta și în perioada când Republica Moldova a rămas fără curent electric, am văzut când am fost în pericol de a rămâne fără gaz în perioada rece a anului, când eram supuși presiunilor din partea Rusiei. Primii care au fost dispuși să ne acorde ajutor a fost Guvernul României. Așa că nu se discută faptul că în orice scenariu periculos pentru Republica Moldova, primii ne vor ajuta colegii din România."

România a fost, este și va fi principalul susținător al reformelor din Republica Moldova, inclusiv în domeniul militar, spune ministrul Apărării, Anatolie Nosatâi.  

ANATOLIE NOSATÂI, ministrul Apărării: "Asistența aceasta este în primul rând resimțită prin sprijinul necondiționat în cadrul instituțiilor internaționale, precum UE, NATO și ONU, unde partea română este principalul avocat al reformelor ce se desfășoară. Pe parcursul anilor, am avut asistență sporită în domeniul învățământului militar și, în baza acordului semnat de mine acum un an, numărul de locuri alocate în instituțiile de învățământ superior a crescut foarte mult."

Potrivit lui Nosatâi, Armata română a trecut printr-o reformă complexă de reorganizare, fapt care ajută și Republica Moldova să-și îndeplinească dezideratul de modernizare a Armatei Naționale.

Opinia ta contează. Comentează!