Jurnalul orei 17, 25 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 25 ianuarie 2023, 20:14 | 750

Prezentat de Vasile Luchianu

Pentru zeci de mii de ucraineni, care se bazează pe echipamente medicale electrice pentru a rămâne în viață, atacurile cu rachete rusești sunt terifiante. Uneori, rudele nu au altă soluție decât a spitaliza persoanele care au nevoie de oxigen, scrie AFP.

Comisia Europeană a propus suplimentarea, cu 145 de milioane de euro, a asistenței financiare pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut șefa Exectivului european, Ursula von de Leyen. Banii ar urma să meargă la combaterea crizei energetice şi consolidarea economiei. Suma urmează să fie plătită în două tranșe, planificate pentru trimestrul III și IV din acest an.

Berlinul trimite 14 tancuri „Leopard” în Ucraina! Anunțul a fost făcut azi de cancelarul german Olaf Scholz. Și Washingtonul va anunța despre livrarea tancurilor grele Abrams. Parisul ar fi gata să livreze Ucrainei tancuri Leclerc, iar Spania este pregătită să se alături planului european de a livra tancuri Leopard Ucrainei. Potrivit ziarului El Pais, Madridul este motivat în acest sens de hotărârea Germaniei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie