Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, ar putea fi excluși din PSRM
Politic 18 mai 2023, 19:38 | 981

PSRM le cere deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski să renunțe la mandatele de parlamentar, dar și să părăsească Partidul Socialiștilor. Se întâmplă după ce Bolea, Suhodolski, dar și fostul candidat la alegerile bașcanului din autonomia găgăuză, Victor Petrov, au fost surprinși pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce se îndreptau spre Tel Aviv, Israel, unde se află și fugarul Ilan Șor.

COMUNICATUL PSRM: "Deputații în Parlament, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, în mod conștient și deliberat au manifestat pe parcursul ultimelor luni un comportament sfidător, care contravine poziției și intereselor partidului. În consecință, în privința acestora au fost inițiate mecanisme interne de sancționare și a fost oferit termen pentru revenirea colegilor în albia de activitate a partidului. Aceștia au neglijat în continuare interesele partinice cu desfășurarea activităților incompatibile cu viziunile Partidului Socialiștilor."

Se arată în comunicatul PSRM, care cere fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor excluderea celor doi deputați din componența sa. Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, alături de candidatul din primul tur al alegerilor bașcanului din autonomia găgăuză, Victor Petrov, au plecat în Israel în dimineața zilei de miercuri. Potrivit informațiilor apărute în presă, Petrov a pornit din Comrat spre Chișinău, iar ajuns pe Aeroportul din capitală, acesta a fost întâmpinat de Bolea și Suhodolschi, după care toți trei au mers pentru a trece controlul de pașapoarte. În jurul orei 11:00, avionul a decolat din Republica Moldova spre Israel, cu escală la Istanbul. De menționat că biletele de avion business class pentru cei trei au fost procurate din Tel Aviv, acolo unde se află și fugarul Ilan Șor.

Anterior, deputatul Vasile Bolea a fost criticat de conducerea Partidului Socialiștilor pentru că l-a susținut pe Victor Petrov la alegerile pentru funcția de guvernator al regiunii găgăuze și nu pe Grigore Uzun, susținut oficial de PSRM. La rândul său, Alexandr Suhodolski ar fi fost unul dintre cei care l-au invitat în Republica Moldova pe liderul din Tatarstan, Rustam Minihanov, căruia i-a fost interzisă intrarea în țară, fapt ce a dus la un scandal diplomatic între Chișinău și Moscova. L-am sunat pe Vasile Bolea pentru o reacție, dar acesta nu a răspuns la telefon. Nu ne-a răspuns nici Ia mesajul pe care i l-am expediat pe pagina sa de Facebook.

Opinia ta contează. Comentează!