Jurnalul orei 17, 29 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 29 septembrie 2023, 20:16 | 946

Prezentat de Vasile Luchianu

Date alarmante vin din Elveția. Ghețarii din această țară au suferit a doua cea mai mare rată de topire în acest an, după pierderile record din 2022, reducându-și volumul total cu 10%, în ultimii doi ani. Datele au fost prezentate de organismul de monitorizare Glacier Monitoring Switzerland, scrie Reuters.

În caz de incendii, cutremure sau inundații, salvatorii și pompierii din Republica Moldova vor fi ajutați de colegii din occident, în baza Mecanismului european de Protecție Civilă. Un acord în acest sens au semnat astăzi ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

Ședință de judecată cu scântei în dosarul lui Veaceslav Platon care este bănuit că ar fi încercat să corupă ofițeri ai Detașamentului „Pantera” în timp ce se afla în detenție. Schimbul de replici între procurorul de caz și apărătorii lui Platon au perturbat mersul ședinței. Completul de judecată l-a audiat pe ofițerul Pantera care a depus astăzi mărturii. Nemulțumit de șirul de întrebări din partea avocaților controversatului om de afaceri, procurorul a obiectat de mai multe ori. Apărătorii lui Platon au cerut instanței recuzarea procurorului Vitalie Codreanu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie