Andrei Năstase, despre blocul PPDA-PAS
Politic 19 februarie 2018, 11:03 | 2025

Blocul electoral format din Platforma Demnitate și Adevăr şi Partidul Acțiune și Solidaritate va promova doar oameni care NU vor accepta milioane de la exponenții regimului, asemeni transfugilor din actualul Parlament. Asta a spus liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în ediția de aseară a ”Cabinetului din umbră”. El a dat și unele detalii despre mersul discuţiilor dintre cele două partide antioligarhice.

Andrei Năstase a negat informaţiile tirajate de presa puterii, precum că discuţiile cu Partidul Acţiune şi Solidaritate ar bate pasul pe loc.

Andrei Năstase s-a referit și la iniţiativa legislativă a unui grup de deputaţi şi susţinută de şeful PD, Vladimir Plahotniuc, care îi va obliga pe viitorii aspiranți la funcţii elective să obţină un aşa numit "certificat de integritate". Actul va fi emis de Autoritatea Națională de Integritate, iar orice candidat pentru parlamentare va trebui să dețină acest certificat de integritate, înainte de a se înregistra în cursă.

Potrivit liderului Platformei DA, Plahotniuc şi acoliţii lui lucrează intens pentru a-l compromiţe în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare.

Mai mult, la alegerile parlamentare din toamnă, Plahotniuc va miza foarte mult pe aşa-zişii independenţi, iar în această situaţie orice vot dat altcuiva decât Platformei DA şi aliaţilor săi va favoriza binomul Plahotniuc-Dodon, afirmă Andrei Năstase.

Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, n-a comentat declraţiile făcute la "Cabinetul din Umbră".

Opinia ta contează. Comentează!