Jurnalul orei 17, 16 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 16 ianuarie 2023, 18:15 | 858

Prezentat de Vasile Luchianu

Directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție, printr-un ordin semnat vineri, 13 ianuarie, de către ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Aceasta zice că recent, Natalia Catanoi a devenit membru al Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru a obține beneficii. Jurnal TV a aflat că Natalia Catanoi este membrul al PAS din 1 iunie trecut, adică din ziua când a fost numită director al Centrului. Biroul permanent Buiucani al Partidului Acțiune și Solidaritate s-a întrunit luni în ședință și i-a suspendat calitatea de membru al PAS, până la clarificarea situației.

Administrația Institutului Mamei și Copilului a fost obligată să achite 200 de mii de lei drept prejudiciu moral unei femei, care acum șase ani a avortat în toaleta instituției fără ca să beneficieze de asistență medicală și psihologică. Purtătorul de cuvânt al institutului, Maxim Cazacu, ne-a declarat că administrația va ataca decizia Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Centru la Curtea de Apel.

A avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul ”Sacoșa neagră”, în care figurează Igor Dodon. Avocații acestuia au depus astăzi o cerere de recuzare a completului Curții Supreme de Justiție, format din Vladimir Timofti, Ghenadie Plămădeală și Anatolie Țurcan.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie