Jurnalul orei 17, 22 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 22 decembrie 2022, 20:46 | 983

Prezentat de Vasile Luchianu

Au rămas zile numărate până la Crăciun, dar oamenii nu se grăbesc să meargă la cumpărături, ca în anii precedenți. După ce au plătit bani grei pentru căldură și curent, buzunarele au rămas aproape goale, spun oamenii necăjiți, care au decis că vor pune pe masa de sărbătoare ceea ce au acasă. Chiar și așa, în anul ce vine își doresc nu mai mulți bani, ci pace.

Controversatul om de afaceri Adrian Nichifor, condamnat anterior pentru omor, a primit astăzi 30 de zile de arest. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. ”Nichifor este bănuit de acte de corupție”, ne-a spus procurorul general interimar, Ion Munteanu. Se întâmplă la două zile de la eliberarea lui Nichifor din penitenciar, printr-un act de amnistie.

După deputații Partidului Șor, și cei din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au decis să boicoteze ședințele Parlamentului. Aceștia au părăsit astăzi sala de ședințe, cerând dizolvarea legislativului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Opoziția acuză guvernarea de tendințe autoritare și limitare a dreptului de exprimare, ca urmare a suspendării licențelor de emisie a celor șase posturi TV, care ar fi controlate de Ilan Șor sau Rusia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie