Ministrului Educației, Dan Perciun, vine cu inițiativa ca elevii să stea la ore fără telefoane
Social 16 aprilie 2024, 20:25 | 812

Elevii trebuie să stea la ore fără telefoane! Inițiativa aparține ministrului Educației, Dan Perciun, potrivit căruia profesorilor le este dificil să capteze atenția copiilor dependenți de gadgeturi. Cum se întâmplă în mai toate cazurile, opiniile celor vizați direct sunt împărțite. Argumente „pro” sau „contra” ale elevilor le-a înregistrat echipa noastră de filmare la un liceu din Chișinău.

Unii tineri nici nu pun la îndoială faptul că utilizarea telefoanelor mobile în timpul lecțiilor este un lucru inacceptabil. Alți - nu. „Telefonul este drept o sursă de informare”, insistă aceștia din urmă.

Profesorii salută inițiativa ministrului Educației.

ANDREI SECARA, profesor de informatică, Liceul „Miguel de Cervantes Saavedra”: "Telefoanele mobile în timpul orelor distrag atenția elevilor de la subiecte discutate în cadrul orelor, fapt ce determină să scadă din calitatea și randamentul lecțiilor."

NATALIA JENERENCO, profesoară de geografie, Liceul „Miguel de Cervantes Saavedra”: "Sunt de părerea că este foarte corect.Ei 24 de ore petrec cu gadgeturile și atunci cred că va fi cel mai eficient, efectiv, calitativ și niște studii mai bune, la un nivel mai înalt. Tocmai nu o să fie traumați copii."

Administrația liceului spune că în instituție există cutii, în care elevii depozitează telefoanele în timpul orelor, iar la finalul orelor aceștia le recuperează.

VALENTINA VACARCIUC, director adjunct, Liceul „Miguel de Cervantes Saavedra”: "La noi în instituție, de comun acord cu părinții deci avem acele spații amenajate, acele cutii, dispozitive unde elevul poate să-și lase telefonul mobil pe parcursul lecției și să valorifice la maxim potențialul său intelectual. Deseori noi monitorizam că copilul în loc să fie axat pe ceea ce vorbește profesorul în cadrul unei ore, era tentat să verifice noutățile din spațiul online."

Ministrul Educației Dan Perciun a declarat recent că va insista pe completarea Codului educației privind accesul la ore a elevilor cu telefoane. Potrivit lui Dan Perciun, va fi creat un grup de lucru, care să examineze problema sub toate aspectele.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie