Numiri pe bandă rulantă la final
Politic 14 decembrie 2018, 20:29 | 2706

Numiri pe bandă rulantă în Parlament. La ultima ședință din această sesiune, deputații au votat pentru introducerea pe ordinea de zi a cinci proiecte de hotărâre referitoare la ocuparea funcțiilor de conducere în mai multe instituții de stat. S-a votat repede și fără întrebări în lipsa opoziției. De exemplu, deputata PD Raisa Apolschii, nașa șefului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, este noua judecătoare a Curții Constituționale, la propunerea președintelui acesteia, Mihai Poalelungi.

Mai întâi, s-a votat pentru confirmarea în funcție a trei membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Deputatul PD Corneliu Mihalache și angajații CCA Iulian Roșca și Lidia Viziru au depus jurământul.

A urmat votul pentru Viorel Chetraru, fostul director al Centrului Național Anticorupție. El a fost propus de președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untila, în calitate de membru și vicepreședinte al Curții de Conturi în urma unui concurs.

Numiri au fost și la Centrul Național Anticorupție.

De asemenea, Parlamentul a aprobat cererile de demisie depuse de câțiva directori de la ANRE.

Surprize și la Curtea Constituțională. Președintele acesteia, Mihai Poalelungi, a propus-o pe deputata PD Raisa Apolschii pentru funcția de judecătoare din partea legislativului. Apolschii este nașa șefului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și președintă a Comisiei juridice a Parlamentului.

Fără întrebări, Apolschii a fost susținută cu 54 de voturi.

La ședința de astăzi, au depus jurământul toți cei trei proaspeți judecători, inclusiv fostul procuror general Corneliu Gurin, numit din partea CSM, și deputatul PD, fostul comunist și șef al SIS Artur Reșetnicov, desemnat de Guvern.

Ulterior, deputații guvernării au votat un proiect de hotărâre cu privire la încheierea sesiunii parlamentare de toamnă-iarnă.

Opinia ta contează. Comentează!