Jurnalul orei 17, 28 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 28 decembrie 2022, 17:31 | 1020

Prezentat de Eugenia Apostu

Ne confruntăm cu un val de viroze respiratorii! Raportul este alarmant - cel puțin opt persoane la 100 de mii de locuitori, a precizat astăzi ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Cei mai afectați sunt copiii de până la șase ani.

O copilă de patru ani, diagnosticată cu varicelă, ar fi avut de suferit din cauza neglijenței medicilor. O femeie din Chișinău afirmă că a fost purtată de la un spital la altul, iar copila ei a fost examinată superficial, în ambulanță. Cazul a ajuns în vizorul autorităților centrale. Instituțiile despre care vorbește femeia nu au reacționat, deocamdată. Responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău promit că vor explica situația mâine dimineața.

Cetățenii Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, vor trebui să plătească șapte euro pentru a intra în Spațiul Schengen, începând cu anul viitor. Atât costă autorizația de călătorie impusă de sistemul european de informare pentru cetățenii fiecărui stat, care beneficiază de regimul fără vize cu Uniunea Europeană, inclusiv Statele Unite sau Marea Britanie. Ministerul de Externe de la Chișinău vine cu detalii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie