Dosarul Evgheniei Guțul, în judecată
Politic 7 martie 2024, 15:55 | 879

Procurorii sunt la etapa finală de acumulare a probelor în ancheta care o vizează pe bașcanul de la Comrat, Evghenia Guțul, iar dosarul va ajunge curând în judecată. Anunțul a fost făcut de către procurorul general interimar, Ion Munteanu, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. Munteanu a dat asigurări că există suficiente probe pentru a demonstra implicarea Evgheniei Guțul în acțiuni ilegale.

ION MUNTEANU, procuror general interimar: "Doamna Guțul este vizată într-o cauză penală, care în prezent este la etapă de finalizare. Cred că în timp relativ scurt pe această cauză penală va fi adoptată o soluție. Cauza penală este direcționată către instanța de judecată."

Procurorii au acumulat suficiente probe pentru a demonstra implicarea Evgheniei Guțul în dosarul finanțării ilegale a fostului Partid Șor, a mai precizat Ion Munteanu.

ION MUNTEANU, procuror general interimar: "Suntem la etapa în care prezentăm materialele urmăririi penale. Din punctul nostru de vedere, sunt acumulate suficiente probe pentru a demonstra faptul implicării doamnei Guțul în chestii infracționale."

Numele Evgheniei Guțul figurează în dosarul finanțării ilegale a fostului Partid Șor, declarat neconstituțional. Pe 7 mai 2023, ofițerii CNA, împreună cu procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații, au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar deschis pe faptul coruperii alegătorilor de către persoane afiliate lui Ilan Șor în favoarea Evgheniei Guțul. Aceasta a fost învestită oficial în funcția de guvernator al autonomiei găgăuze pe 19 iulie 2023, în urma scrutinului care a avut loc pe 19 mai trecut. Peste trei zile, pe 22 mai, Curtea de Apel Comrat a validat alegerile din regiune.

Opinia ta contează. Comentează!