Jurnalul orei 17, 20 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 20 septembrie 2023, 17:30 | 803

Prezentat de Vasile Luchianu

Mai mulți medici ai Serviciului de Psihiatrie Medico-Legală din orașul Codru reclamă condiții inumane de muncă. Interiorul arată deplorabil - tavanul și pereții sunt în ultima fază de stricăciune, iar mirosul este respingător. Ministerul Sănătății spune că va emite un comentariu după o evaluare a situației. ”Oamenii sunt în pericol”, afirmă doctorii din orașul Codru. La fața locului a fost echipa noastră de filmare.

Plin de gropi și cu trotuarul măcinat. Așa arată unul dintre drumurile de acces spre Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău. Părinții care își duc copiii la școală și la grădinița din preajmă spun că au ajuns la capătul răbdării. Localnicii din strada Trandafirilor cer implicarea autorităților locale. Potrivit lor, drumul nu a fost reparat temeinic de 17 ani. Responsabilii de la Pretura Botanica și Primăria Chișinău nu au reacționat, deocamdată.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, este vizat în șapte dosare penale, dar în public se vorbește de doar patru. Unul dintre acestea, în care Stoianoglo este bănuit de încălcarea inviolabilității vieții personale a fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, se află abia la etapa audierii martorilor. Stoianoglo este convins că anumite forțe vor să-l reducă la tăcere și să-l țină cât mai mult timp posibil departe de procuratură.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie